Silent Treatment

 

Årsagen til at jeg nævner silent treatment her på disse sider, er at en veninde som jeg har meget tæt venskabelig relation til og jeg selv, blev synkronistisk udsat for hver sin partner nærmest på samme tid, der gjorde brug af denne psykopatiske væremåde, og vi er da begge klar over, at der var noget i det vi skulle lære, og er blevet meget mere opmærksomme på hvad vi sender ud. For loven om tiltrækning, årsag og effekt og ikke mindst de vibrationer vores tanker og følelser sender ud, er jo det vi får tilbage. Men jeg er meget taknemmelig for at vi opdagede det i tide, og, atvi ikke var alene, for hvis der er noget der kan skabe kaos i ens liv, og kunne fortsætte i det uendelige, så er det sådan et forhold, og det fastholder jo kun én i 3D.

 

Psykisk vold sætter dig under et alvorligt pres

I et sundt parforhold, elsker de to partnere hinanden. De viser hinanden respekt og er omsorgsfulde. Sådan er det ikke i et forhold, der er præget af psykisk vold

Mange kvinder - og mænd - er ikke klar over, at de lever i et psykisk voldeligt parforhold. Den psykiske vold er usynlig, og hvis din partner er psykisk voldelig, er du sandsynligvis slet ikke opmærksom på, hvordan de daglige overgreb stille og rolige undergraver dit selvværd. En psykisk voldelig partner udsætter dig for hjernevask, hvilket kan føre til, at du føler, at du begynder at miste din sunde dømmekraft og troen på, at du fortjener bedre.

Den psykiske vold kan bestå i:

 • Afvisning: Du føler dig usynlig og betydningsløs, når du er sammen med din partner. Måske får du endda at vide, at du er ubrugelig, og at dine følelser er ligegyldige.
 • Kritik: Du bliver nedvurderet, fornærmet eller gjort nar ad. Du bliver måske også kaldt øgenavne, eller din partner råber ad dig eller truer dig. Over tid føler du dig efterhånden udslettet som person.
 • Terror: Din partner forsøger at skræmme og true dig.
 • Isolation: Din partner begrænser din frihed ved at isolere dig fra andre mennesker. Det går ud over din personlige frihed.
 • Urimelige forventninger: Din partner har urealistiske forventninger til dig og forlanger, at du skal smide alt, hvad du har i hænderne for at opfylde hans eller hendes behov.
 • Konstant kaos: Din partner starter skænderier ud af det blå og er konstant i konflikt med andre. Det kan være, at din partner er afhængig af drama, fordi dramaet skaber spænding.
 • Benægtelse: Din partner nægter at tage dine følelser alvorligt. Formålet er at såre dig, straffe dig eller ydmyge dig. Det kan også være, at din partner benægter ting, han eller hun har sagt eller gjort. Måske ved at sige: ”Det har jeg aldrig sagt – jeg aner ikke, hvad du taler om”. Din partner går måske så vidt som til at så tvivl om dine oplevelser. Han eller hun sætter spørgsmålstegn ved, om du husker rigtig, og påstår måske ligefrem, at der er noget galt med din psyke og opfattelse af virkeligheden.
 • Tilbagetrækning: Din partner nægter at kommunikere med dig og trækker sig følelsesmæssigt for at straffe dig. Det kaldes på engelsk for ”the silent treatment’.
 • Dominans: Din partner forsøger at kontrollere alt, hvad du foretager dig og er måske også jaloux. Alt skal gøres på hans eller hendes måde. Hvis du ikke adlyder din partner, bliver du måske straffet. Når du tillader et andet menneske at dominere dig, risikerer du at miste respekten for dig selv.
 • Følelsesmæssig afpresning: Din partner forsøger at få sin vilje ved at skræmme dig. Han eller hun forsøger at få dig til at føle dig forkert. Det kan også være, at han presser dig ved at tale dårligt om noget, der er værdifuldt og betydningsfuldt for dig. En variation over dette tema er, at din partner truer med at forlade dig eller gør brug af andre taktikker til at styre og kontrollere dig.
 • Nedgøring: Den psykisk voldelige partner kan forsøge at undergrave dit syn på verden. Hvis du for eksempel fortæller, at du føler dig såret, kan den psykisk voldelige partner finde på at anklage dig for at være "sart" og "overfølsom".
 • Uforudsigelighed: Drastiske humørsvingninger eller pludselige vredesudbrud er skadelige for dig, fordi du kommer til at føle, at du hele tiden skal være på vagt, når din partner er i nærheden. En alkoholiker kan opføre sig på denne uforudsigelige facon. Uforudsigelighed kan være angstprovokerende.
 • Uansvarlighed: Din partner deltager ikke i rengøring, indkøb, madlavning eller ansvaret omkring børnene. Samtidig med at du knokler, kan din partner måske endda finde på at kommentere din indsats og kritisere dig for ikke at skure gulvet godt nok.

Hvis du lever i et psykisk voldeligt parforhold, er det nødvendigt at du søger hjælp, før du får det så dårligt med dig selv, at du bliver sygemeldt. Du kan kontakte din læge, finde en psykolog eller tale med dine venner om, hvad der sker i dit parforhold. 

Kilde: Rediff.com